Tilbakemelding A.N.

Hvordan har dette programmet påvirket dine relasjoner til andre mennesker?

Når jeg endrer meg vil jo de nærmeste rundt meg merke det. Jeg har nå begynt å sette mer grenser og sier nei når det ikke passer for meg, eller jeg kjenner jeg ikke har lyst, og det har nok vært litt sjokkerende for noen i familien. De har vært så vant til at jeg alltid har sagt ja, og har da lagt videre planer fordi de forventer at jeg stiller opp på alt til enhver tid. Og når jeg da har sagt nei, har det rikket på deres planer.

 

Opplever du at du blir respektert når du nå setter mer grenser?

Ja, jeg gjør egentlig det. Når jeg har blitt spurt igjen, har det vært mer et spørsmål og ikke en forventning om at jeg alltid sier ja. Og når jeg kjenner etter hva som er riktig for meg har jeg jo mye mer å gi de gangene jeg sier ja, og kan være tilstede der og da.

 

Jeg har pleaset andre gjennom hele livet og ikke kjent etter hva som er riktig for meg. Dette har gjort meg veldig utmattet og utladet. Jeg har omtrent hele tiden levd på andres premisser.

 

Nå kan jeg si fra uten å få dårlig samvittighet. Tidligere har jeg forsøkt å si fra om ting, men har fått så dårlig samvittighet og så har jeg ombestemt meg senere, og gått tilbake på det fordi jeg har fått så dårlig samvittighet.

 

Du tar ikke ansvar for alle andres følelser lengre.

Nei, jeg gjør ikke det. Jeg er jo opptatt at folk skal ha det bra og ikke såret, men det går an å gjøre dette på en ordentlig måte. Jeg kan f.eks si nei det passer ikke, men kanskje vi kan få det til en annen dag. Jeg skyver og endrer ikke lengre på mine avtaler for å tilfredsstille andre.

 

Det høres jo veldig deilig ut!

Ja, det er egentlig det, og så tenker jeg; hvorfor har jeg ikke gjort dette for lenge siden?

 

Gjennom programmet healer vi jo ut mye grums og traumer og inviterer tilbake det feminine. Vi blir mer hele i oss selv og blir sterkere i oss selv. Da blir dette også mye lettere.

Ja, jeg greier også nå å si fra på en tydelig og ordentlig måte hva jeg har behov for fra min ektefelle. Og jeg blir hørt!

Tidligere har jeg blitt redd når noen har blitt sint på meg, eller tydelig viser at de er uenig. Det føles ikke sånn lengre.

 

Dette programmet er spirituelt, men samtidig veldig nede på jorda. Fordi det er noe som påvirker oss og transformerer oss i vårt daglige liv, i hverdagen.

 

Hvordan har hverdagen din blitt endret ut over hva du allerede har sagt?

Jeg opplever at jeg har mye mindre vondter i kroppen. Allerede etter første kveld kjente jeg dette. Jeg hadde gått og hatt vondt i hodet og hjernetåke i flere år. Og så plutselig bare forsvant den.

Har den vært borte siden? Ja, stort sett. Jeg kan kjenne noen ganger at den kommer sigende på, men da gjør jeg bare en av healingøvelsene jeg har fått på lydfil og så er det borte igjen!

 

Etter jobb en dag følte jeg meg veldig utladet fordi det hadde vært mye og gått i ett. Jeg visste nesten ikke hvordan jeg skulle komme meg hjem fra jobb. Når jeg kom hjem gjorde jeg en av healingøvelsene og etter en halvtimes tid følte jeg meg som et nytt menneske.

I stedet for å ta en Paracet lytter jeg heller til en healingøvelse og får bedre effekt uten bivirkninger.

 

Framover blir det viktig å fortsette å lytte innover, å sjekke inn. Og etter hvert som dette blir en del av livet, av hverdagen er det ikke sikkert du trenger å lytte til healingøvelsene lenger, men du har det i deg selv. Du kan lage din egen vri og gi deg selv akkurat det du har behov for og du trenger ikke så mye utenfra lengre. Dette er slik jeg opplever det selv.

 

Jeg har blitt mye mer bevisst på å være tilstede og å tørre å kjenne etter. Å tørre å kjenne etter i egen kropp. Jeg er på veldig god vei her. Å tørre å kjenne på ubehag i kroppen og hvis det skulle være noe. F.eks stress, hva er det det egentlig handler om? Hva er det som gjør at stressfølelsen kommer? Noen ganger går hamsterhjulet alt for fort. Ved å ha blitt mer bevisst og å ha disse healingøvelsene tilgjengelig har det gitt en mer bevissthet på å gå ut av hjulet av og til. Ta en time-out i hverdagen, stoppe opp litt, roe hele systemet. Og da går det bra lenge. Bevissthet på innsjekk innover i meg selv.

 

Jeg opplever også at jeg blir mer respektert av de rundt meg nå, spesielt i familien.

Når vi begynner å respektere oss selv, vil andre også respektere oss. Hvis vi ikke respekterer oss selv er det mye lettere at andre heller ikke gjør det. Og når vi tar vare på oss selv har vi så mye mer å gi til andre.

 

Hvordan har du opplevd det å kombinere healingøvelser, læresetninger, deling av erfaringer i gruppe og yogasomatics?

Det at vi får både læresetninger og healingøvelser på lydfil har vært veldig viktig og jeg lytter ofte til dem hjemme. Jeg synes at det å høre på bare læresetninger noen ganger har vært veldig godt og så har jeg kombinert det med healingøvelsene noen ganger.

 

For meg har det å kunne dele litt i gruppa vært veldig veldig viktig. Det er jo en liten gruppe og vi har fort blitt trygge på hverandre. Jeg er veldig glad for at det ikke er en veldig stor gruppe.

 

Yoga og bevegelse har også vært viktig. Det å koble det spirituelle med kroppen, kropp og sjel. Dette henger jo sammen. Det blir veldig synlig og tydelig, og også det å lære å kjenne etter i kroppen hva som er viktig for kroppen. F.eks har jeg begynt å strekke meg. Det har jeg ikke gjort siden jeg var barn tror jeg. Det gjør jeg flere gagner om dagen nå. Jeg har jo kjent behovet før, men ikke brydd meg om å gjøre det. Så fort jeg kjenner behovet nå, så tar jeg meg en god strekk. Kroppen min forteller meg noe. Når kroppen forteller at den har et behov, har jeg nå begynt å lytte til det og gjøre det den har behov for. I stedet for å ignorere det å tenke at det passer ikke, så har jeg jo faktisk tid til det. Dette gjør at det spirituelle blir så håndterbart sammen med yogaen.

 

Noe annet du vil si om dette programmet?

Det har vært veldig fint at det har vært pause en uke etter hvert tema som går over to uker. Da er det tid til å gjøre healingøvelsene flere ganger og at det er tid til integrering. Det er en prosess som ikke må rushes.

 

Det har vært veldig hyggelig å du serverer te og at du skaper et hyggelig rom. Det har vært en helhet gjennom hele programmet. Det skaper gode opplevelser som sitter i kroppen. Og så synes jeg du er veldig fin Hanne. Energien din smitter jo veldig over og jeg føler at dette her er en så integrert del av deg. Derfor er alt du snakker om veldig troverdig. Du har forklaringer som er veldig forståelige og du gjør det veldig ´ned-på´.

 

Noen ganger har jeg vært litt hektisk når jeg har kommet. Det å komme inn til deg og gå opp trappa så faller alt av skuldrene mine og blir veldig behagelig. Rommet vi er i har en veldig god energi og det er et godt sted å være. Det at du ikke tar deg selv så høytidelig er veldig godt. At det er mye latter synes jeg også er veldig deilig.

 

Dette programmet har vært veldig bra for meg og jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov å være med på det!